Zo configureert u VPN voor websitecategorieën:

Niet beschikbaar in sommige regio's.

Kaspersky VPN maakt standaard geen beveiligde verbinding wanneer u websites in een browser opent. U kunt het gebruik van een VPN voor verschillende websitecategorieën configureren als op uw computer Kaspersky Plus of Kaspersky Premium is geïnstalleerd en geactiveerd. U kunt bijvoorbeeld opgeven dat VPN ingeschakeld moet zijn wanneer u websites van betaalsystemen of sociale netwerken bezoekt.

Zo configureert u VPN voor categorieën van websites:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Menu.
  3. Selecteer InstellingenWebsites.
  4. Klik op de knop Instellingen.

Dit opent het venster Regels voor verbinding met websites.

5. Selecteer de categorie van de website:
    • Websites voor bankzaken. Deze categorie bevat websites van banken.
    • Betaalsystemen. Deze categorie bevat websites van betaalsystemen.
    • Stores met online betaling. Deze categorie bevat websites van online winkels met ingebouwde betaalsystemen.
    • Sociale netwerken Deze categorie bevat websites van sociale netwerken.
  6. Selecteer een actie die wordt uitgevoerd wanneer websites uit deze categorie worden bezocht:
    • VPN inschakelen. Het programma activeert VPN wanneer websites uit deze categorie worden bezocht.
    • Vragen. Wanneer u een website uit deze categorie bezoekt, wordt u door het programma gevraagd of u een VPN met deze website wilt maken. Kies in het browservenster de gewenste actie en schakel het selectievakje Mijn keuze onthouden voor deze website in. Bij elk bezoek aan deze website zal het programma de gekozen actie uitvoeren. Als het selectievakje niet is ingeschakeld, onthoudt het programma uw keuze één uur.
    • Negeren. Het programma brengt geen VPN tot stand wanneer websites uit deze categorie worden bezocht.
  7. Als de optie VPN inschakelen is geselecteerd, geef dan in de vervolgkeuzelijst Selecteren de locatie van de VPN-server waarmee u een VPN-verbinding tot stand wilt brengen voor deze websitecategorie.
  8. Schakel het selectievakje Melden indien ingeschakeld in als u meldingen over het gebruik van een beveiligde verbinding wilt ontvangen wanneer u deze categorie van websites bezoekt.

Kaspersky VPN Secure Connection vraagt u standaard niet om VPN in te schakelen als het HTTPS-protocol wordt gebruikt om verbinding te maken met een website.